Nordmenn er født med ski på protesene

Nordmenn er født med ski på beina. Og flere vil gjerne fortsette selv om de mister et bein eller to.

Funkibator og Momentum arrangerte den første Camp Funkibator Momentum Ski på Beitostølen første helgen i februar. Arrangementet ble fulltegnet i god tid før jul selv om vi kjørte parallelt med OL-åpningen i Sochi.

Rammebetingelsene var perfekte på Beitostølen. Brøytekantene var høyere enn stuttbeinte Geir Arne og Beitostølen Helsesportsenter hadde virkelig gjort en ekstrainnsats da de fikk høre vi skulle komme. Løypene var nypreparert hver dag. I tillegg var værgudene i mye bedre lune enn Yr sine varsler.

Anne Ragnhild fra Skiforbundet og Bengt-Åke fra Ableway i nasjonskamp

Skiforbundet stilte også velvillig opp. Anne Ragnhild Kroken hadde fått med internasjonalt meritterte utøvere i langrenn (Kjartan Nesbakken Haugen) og alpint (Asle Tangvik) som instruktører for nesten 40 deltakere inkludert pårørende. I tillegg hadde jeg med to svenske kolleger i Ableway som kom for å teste ut et par prototyper av vår piggekjelke.

Innsatsen var helt fantastisk av deltakerne på lørdag. Dette viste seg allerede da fotografen i Momentum sitt magasin livsglede skulle ta et gruppebilde før første økt i langrennssporet. Flere i gruppa hadde stukket ut i løypene før han rakk å plassere noen. Men omsider fikk vi da samlet de fleste.

Flere gikk mange runder i løpet av dagen. Og alpinistene brukte dagen like godt. Derfor var det nesten ikke overraskende at flere av deltakerne var ganske så slitne søndag morgen. Vi fikk litt færre med oss ut i sporet, men alle ble likevel til lunsj og en fin avslutning på helgen.

Erik Haugen fra Hamar fikk litt ekstra ut av helgen. Han var heldig og ble trukket ut til å være med på Ridderuka første uka i april. Premien ble sponset av Ridderrennet.

Det er store muligheter for at vi skaper en ny tradisjon med Momentum. Takk for innsatsen!

Leder i Momentum, Nils-Odd leder an.