Harald Rønneberg er klar for kamp

harald rønneberg, campsenkveld

Gullruten åpnet nye muligheter for synliggjøring av mestring. Da Jeg luftet min ide om paralympiske idrettsøvelser i Camp Senkveld for Harald Rønneberg i Bergen i vår, ble jeg møtt med genuin interesse. Senkveld-guttene tok opp tråden og vi lagde en herlig episode av Camp Senkveld med alternative øvelser.

Idrett med en vri kan skape store utfordringer. Deltakerne på Camp Senkveld var både sporty og dyktige i gjennomføringen av øvelser ingen av dem var kjent med. Det var glød i øynene deres da de ble presentert for utfordringene.

Den første øvelsen var hopp uten armer. De blå valgte Anders Hoff som viste seg å ha gode evner. Han svevde himmelhøyt over lista på andre forsøk, etter han justerte høyden litt ned fra 130 cm til 110 cm. Hadde han byttet rekkefølgen på utfordringen, tror jeg han hadde klart 130 cm og. Men selvtilliten sviktet litt i første forsøk. Lise Karlsnes på rødt lag prøvde heroisk å toppe Anders, men rev på 120 cm i andre forsøk. Da ledet hun konkurransen med 100 cm fra første hopp.

Den andre øvelsen ble en komplett ”høydare” med mye dramatikk både før og under konkurransen! Rødt lag stilte sterkt med Øyvind Mund, Vera Michaelsen og Susann Goksør. Mens kaptein Thomas Numme valgte å ta ansvar i denne øvelsen og stilte sammen med Jenny Skavlan og John Brungot. Så skjedde det noe svært uforutsett! I oppvarmingen til stafetten ville Thomas prøve seg i blinde. Han lukket øynene og løp på – rett i gjerdet! Noen kaller det dumdristig – jeg vil si modig! Men resultatet var ikke lykkelig. Skaden var skjedd. Thomas blødde som en sil og måtte forbindes og fraktes til sykehus for behandling! Lisa Stokke kom inn som vikar for den skadde kapteinen.

Stafetten ble et show med utrolige vekslingsforsøk og løpere som løp på kyss og tvers. Dere kan se innslaget på TV2 sine hjemmesider.

Den avsluttende øvelsen hadde en klar favoritt! Olaf Tufte med sin roerfaring og tilhørende styrke hadde alle forutsetninger for å slå Harald Rønneberg. Men Rødt lag ledet med 19 sekunder etter to øvelser. Så det var spenning fra start. Som ventet tok Olaf ledelsen tidlig. Harald prøvde å henge på, men i iveren glemte han nok noe av teknikken og plutselig hadde han fått staven på innsiden av hjulet. Og staven knakk i to. Lagkameratene brukte litt tid på å summe seg, før Vera spurtet mot svingen og ga Harald en ny stav. Det ble en ny staværa i idrettsverdenen. Oddvar Brå er glemt, nå gjelder Harald sitt stavbrudd! Hvor var du da han brakk staven?