Jon Ivar er tidlig ute med mye. I fjor prøvde han blade (løpeprotese). Nå har han kommet seg på Otto Bock sitt nye kneledd, Genium.

Det tok overraskende kort tid for Jon Ivar å gå bra på det nye kneleddet. Selv fra tilskuerplass kunne jeg nesten føle forskjellen. Han hadde en jevn og fin flyt i gangen hos OCH Lillehammer. «Den føles veldig presis, og virker smart i overganger mellom start, stopp og sving,» var en av de første bemerkningene hans.

Genium har også funksjon for å skritte over hinder og gå opp trapper. Her syntes Jon Ivar at bevegelsen lignet mye på å bruke et friskt bein. «Jeg merker at jeg ikke har gått på en slik måte på en del år, men synes det virker lovende. Muligheten til å kunne løfte kneet slik har jeg savnet. Så jeg gleder meg til å trene meg opp på dette igjen,» fortsetter han litt kortpustet. «Egentlig burde jeg kanskje holdt senga i dag. Formen er ikke helt på topp. Men dette ville jeg komme i gang med, og da skulle det mye mer til enn litt feber for å stoppe meg!»

Det er flere funksjoner med Genium. Den har en mye lenger levetid på batteriet enn mine C-leg. I tillegg har den en fjernkontroll med mulighet for justeringer av kneleddet. Ikke nok med det; fjernkontrollen har en skritteller! Så nå er det ingen mulighet til unnasluntring i trimmen.

 

Hittil er det ikke mange Genium i Norge. Og jeg ser at brukeren skal være en ganske aktiv person for at denne investeringen skal være lønnsom. Snart er det min tur…